Oeganda

Oeganda is 7 keer zo groot als Nederland en telt circa 40 miljoen inwoners. De gemiddelde leeftijd is 16 jaar. Het merendeel van de bevolking is werkzaam in de landbouw en visserij.
Nederlandse kwekers verbouwen in Oeganda groenten en bloemen. De Oegandezen zijn zeer vriendelijk en vaak erg bescheiden. De vrouwen vormen een stabiele factor; niet alleen voor de opvoeding van kinderen maar ook voor de economische ontwikkeling van het land.
Hoewel nog steeds een arm land gaat het geleidelijk aan iets beter met Oeganda. De economie groeit inmiddels gestaag met gemiddeld 5% per jaar. Helaas profiteren nog te weinig mensen van deze groei. Oeganda is in toenemende mate ook weer aantrekkelijk voor toeristen. Het kent veel natuurschoon met een aantal mooie wildparken waar onder meer nog gorilla’s leven. Villa Maria is een dorp, dicht bij de plaats Masaka en dicht bij de oevers van het Victoria Meer. Het is twee à drie uur rijden van de hoofdstad Kampala en de internationale luchthaven Entebbe.  
Een bezoek aan Oeganda is de moeite waard
Jaarlijks bezoeken bestuursleden van de Stichting Kiwanuka op eigen kosten de Sint Cecilia School in Villa Maria. Het is telkens een bijzondere reis waarbij, naast bezoeken aan de families van de leerlingen, ook mooie plekken in Oeganda worden bezocht. Heb je interesse om Oeganda beter te leren kennen en met eigen ogen te zien hoe nuttig het werk van de Stichting Kiwanuka is, ga eens mee!

Stichting Kiwanuka: Hondstraat 8a, 6211 HX Maastricht
T: +31(0) 43 - 32 12 995, E: info@kiwanuka.nl