Stichting Kiwanuka

De Stichting Kiwanuka is een kleinschalige stichting en heeft tot doel de Sint Cecilia School in Villa Maria (Oeganda) te ondersteunen. Dit is een lagere school voor meisjes.De Stichting, opgericht in 2005, is een initiatief van Pauline Vluggen uit Maastricht. Pauline wordt geraakt door de noden van kinderen. Zij kwam in Oeganda in contact met de Sint Cecilia School in Villa Maria. Pauline heeft de overtuiging dat er zonder onderwijs geen ontwikkeling en dus geen toekomst voor kinderen is.

Pauline Vluggen
voorzitterSpeech van Voorzitter Pauline Vluggen tijdens het welkomstfeest

ANBI

De Stichting Kiwanuka is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Lees verder >>


Oeganda, eens de parel van Afrika

Zeer groen, gelegen pal op de evenaar, maar door zijn relatief hoge ligging heeft het een aangenaam klimaat. Oeganda is een oude Engelse kolonie, sinds 1962 onafhankelijk en is berucht geworden door Idi Amin, die het land verwoest heeft. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is Amin verdreven en ontwikkelt Oeganda zich langzaam, maar wel redelijk succesvol. Politiek gezien is het land voor Afrikaanse begrippen stabiel te noemen. Dat is een felicitatie waard, want het land ligt klem tussen Congo, Soedan, Kenia en Rwanda; allemaal wel brandhaarden in de afgelopen 20 jaar.
Lees verder over Oeganda >>


Wist u dat...

Dankzij de ondersteuning van de stichting Kiwanuka volgen per 1 januari 2014 in totaal 40 meisjes een opleiding na hun basisschool in Villa Maria en hebben 3 meisjes inmiddels een opleiding tot verpleegkundige afgerond.
meer weten? >


Kiwanuka op Youtube

De Stichting heeft een eigen Youtube kanaal met korte video fragmenten.
Bekijk onze Youtube kanaal >

Bisschop Joseph Kiwanuka

De stichting is vernoemd naar de eerste Afrikaanse katholieke bisschop, Joseph Kiwanuka (1899 -1966). Hij werd in 1929 tot priester gewijd in Villa Maria en was vanaf 1939 bisschop in de stad Masaka, twintig minuten rijden van het dorp Villa Maria.

Joseph Kiwanuka


Een bezoek aan Oeganda
is de moeite waard

Jaarlijks bezoeken bestuursleden van de Stichting Kiwanuka op eigen kosten de Sint Cecilia School in Villa Maria. Het is telkens een bijzondere reis waarbij, naast bezoeken aan de families van de leerlingen, ook mooie plekken in Oeganda worden bezocht.Heb je interesse om Oeganda beter te leren kennen en met eigen ogen te zien hoe nuttig het werk van de Stichting Kiwanuka is, ga eens mee!


Stichting Kiwanuka Secretariaat: Hondstraat 8a, 6211 HX Maastricht, T: 043-3212995, E: info@kiwanuka.nl Disclaimer